Tegeltija negira navode Žurnala, navodeći da je “potpuna neistina i zlonamjerna i bezočna laž da je uhvaćen u bilo kakvoj korupciji

Magazin Žurnal danas je objavio da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, preko posrednika, inače službenika SIPA-e, ugovarao klijente kojima je trebalo “ubrzati” predmete u bh. pravosuđu.

Kako navode iz Žurnala, u posjedu su dokaza koji potvrđuju navode o Tegeltijinoj umiješanosti u koruptivne radnje

Prema navodima ovog protala, prvi čovjek bh. pravosuđa obećao je “ubrzati” istragu u jednom slučaju u kojem je oštećeni predao inspektoru SIPA-e Marku Pandži 2.000 KM za “potkivanje” predsjednika VSTV-a.

Tegeltija negira navode Žurnala, navodeći da je “potpuna neistina i zlonamjerna i bezočna laž da je uhvaćen u bilo kakvoj korupciji iz prostog razloga što u nikakvoj korupciji nikada u životu, pa ni u slučaju o kojem se govori u navedenom tekstu nije ni na koji način učestvovao, te se radi o zlonamjernoj konstrukciji usmjernoj na pokušaj njegove diskreditacije”, prenosi N1.

Kako je naveo, inspektor SIPA-e Marko Pandža ga je preko zajedničkog prijatelja zamolio da sasluša izvjesnog čovjeka iz Krajine koji se suočava sa problemima zbog neefikasnog rada Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji bi po njemu mogli mogli ukazivati na određene nepravilnosti u radu tog tužilaštva.

Poručio je da će se zbog klevete tužbom obratiti nadežnom sudu.

Demant prvog čovjeka VSTV-a za N1 komentarisao je Avdo Avdić – novinar Žurnala koji je objavio priču.

“Potpuno očekivana reakcija Milana Tegeltije. Jer ne znam da je ikad ijedan zvaničnik potvrdio da je kriminalac? Sreća da postoje dokazi koji potvrđuju svaku riječ iz našeg teksta”, kazao je Avdić.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...