-1 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 7 Marta, 2021

Komšić i Field razgovarali o budućnosti NATO integracija BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewa Fielda, s kojim je razmijenio mišljenja o budućnosti NATO integracija Bosne i Hercegovine u okviru ranije usvojenog Programa reformi, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasador Field je posebno istakao da je stav Velike Britanije ostao isti o pitanju ostanka i funkcionisanja OHR-a u Bosni i Hercegovini kao važnog multilateralnog instrumenta međunarodne zajednice.

Razgovarano je i o ekonomskim pitanjima, posebno zainteresovanosti Velike Britanije za ulaganje u infrastrukturne projekte u Bosni i Hercegovini, pri čemu je Komšić izrazio zahvalnost i ponudio pomoć kako bi se aktivnosti u vezi ekonomskih odnosa dodatno osnažile.

Posebno je bilo riječi i o sačinjavanju trgovinskog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije, na kojem trenutno rade nadležna ministarstva iz obje zemlje.

Član Predsjedništva BiH Komšić je informisao ambasadora Fielda o aktivnostima njegovog kabineta na sačinjavanju seta zakona kojim se ispunjavaju pojedini elementi iz 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, kao što je prijedlog izmjena Ustava i Izbornog zakona BiH, zatim novi zakon o javnim nabavkama BiH i paket od tri zakona o reformi pravosuđa, kojima bi se obavila reforma VSTV-a, u skladu s Mišljenjem Evropske komisije i evropskim standardima.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci