Centralna izborna komisija objavila je preliminarne ovjerene kandidatske liste političkih stranaka i koalicija na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za početak oktobra.

Kao i obično, na listama su brojna zanimljiva imena, neka smo i ranije mogli vidjeti na sličnim listama u prošlosti, a neka su nova. Lokalni izbori šansa su i za mlade političke snage. Općinska vijeća prilika su i za javne ličnosti najrazličitijih profila. Svoja mjesta tamo su pronašli glumci, muzičari, MMA borci, bivši fudbaleri, folk pjevači…

Sve liste su javne i možete ih pronaći na portalu Krupljani.BA, a lako se može primijetiti da se tamo nalaze neka zanimlljiva imena. Samo u Sarajevu, može se pronaći nekoliko desetina kandidatkinja i kandidata koji su se ”proslavili” daleko od političke pozornice. Danas ćemo analizirati liste u sarajevskim općinama.

MMA borac Denis Stojnić kandidat je Demokratske fronte za OV Stari Grad dok je pjesnik Benjamin Isović kandidat SDP-a za OV Centar.

U istoj općini kandidat je njegov prezimenjak – Feđa, scenarista, dok je glumac Almir Kurt u Općini Centar također kandidat Socijaldemokratske partije.

SDP je kandidovao folk pjevača Mirsada Čomagu za OV Novo Sarajevo dok će se istu poziciju boriti bivši kapiten Fudbalskog kluba Željezničar Bulend Biščević, ali kao kandidata Stranke demokratske akcije. Sulejman Memo Haljevac kandidat je za OV Centar ispred SBB-a.

Savez za bolju budućnost na svoju listu za Novo Sarajevo uvrstio je dojučerašnjeg napadača Željezničara Nedu Turkovića dok će kandidat Naše stranke za načelnika Općine Centar biti bivši košarkaš i direktor KK Bosna Admir Bukva.

Zvijezda showa X Factor Tarik Mulaomerović kandidat je DF-a za OV Stari Grad dok će reper Jasmin Fazlić poznatiji kao Jala Brat, s visoke četvrte pozicije na listi, tražiti svoje mjesto u OV Vogošća – kandidat SDA.

Listu ćemo zaključiti imenom Dževada Poturka, kandidata SBB-a za OV Ilidža.

Lokalni izbori održat će se u nedjelju, drugog dana mjeseca oktobra.Centralnoj izbornoj komisiji BiH podneseno je 2.280 kandidatskih listi sa ukupno 30.758 kandidata.

KOMENTARI:
Loading...