U skladu sa prethodno planiranom dinamikom, na trgu ispred SC “Alta”, nastavljena je realizacija projekta “Rad u zajednici/Borba protiv nasilja u porodici”, prenosi novinska agencija Patria.

Kao što je poznato, kampanja se provodi u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci – ICITAP, od 19. marta na unaprijed određenim lokacijama, uz učešće policijskih službenika koji su posebno instruirani u ovoj oblasti i RPZ policajaca, koji inače kontinuirano učestvuju u realizciji projekata i kampanja sa edukativnim predznakom.

Prilikom razgovora, građanima se dijele leci sa motom “Stop nasilju u porodici”, te se provodi anketa i na taj način se upoznaju sa problematikom nasilja u porodici, načinima suprotstavljanja ovoj štetnoj i opasnoj pojavi.

– Reakcije građana u dosadašnjem toku realizacije projekta su veoma pozitivne, u smislu njihove spremnosti da saslušaju probleme sa kojima se susreću ljudi koji su u nekim situacijama bili žrtve nasilja u porodici, te daju svoje mišljenje i sugestije o načinima efikasnog suprotstavljanja ovoj negativnoj i razornoj društvenoj pojavi – kažu iz MUP-a

KOMENTARI:
Loading...