Supruga bošnjačkog člana Predsjedništva BiH izabrana je jučer za novu direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Dr. Sebija Izetbegović, ranije direktorica Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, koja će uskoro biti ugašena, bila je jedini kandidat za čelnu poziciju UKCS-a, piše bh. novinska agencija Patria.

Izbor supruge Bakira Izetbegovića za direktoricu najveće bolnice u Bosni i Hercegovini pokrenuo je niz kritika u zemlji. Kako smo ranije objavili privremeni Upravni odbor, koji je izabrao na čelo UKCS-a, zapravo je sastavljen od bliskih poznanika i saradnika Sebije Izetbegović.

Dobar dio građana smatra kako je dr. Izetbegović iskorisila političku poziciju svog supruga kako bi dobila ovu važnu poziciju u zemlji.

“I ja se priključujemo čestitkama Sebiji hanumi na izboru za novu direktoricu KCUS-a. Sigurno joj je bio trnovit put do uspjeha. Još da je imala štelu, gdje bi joj bio kraj”, napisao je cinično bosanskohercegovački književnih, Ibrahim Kajan.

“Izetbegoviće baš krenulo u 2016., tako je kada je škorpija u sazvezđu jarca!” – napisao je analitičar Srđan Puhalo.

“Moram da čestitam gospoji Izetbegović na novoj funkciji, uz žal što u kladionicama nije bilo mogućnosti za uplaćivanje opklada”, napisao je jedan korisnik društvenih mreža, prenosi Patria.

Komentari: