Na stranici Predstavničkog doma PFBiH najavljena je vanredna sjednica za 14 sati na čijem je dnevnom redu Prijedlog Budžeta FBiH za 2015. godinu po hitnom postupku, te Prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta FBiH za 2015. godinu, također po hitnom postupku, ali ne i sjednica na kojoj bi trebala biti potvrđena nova Vlada FBiH, piše bh. novinska agencija Patria.

– Ukoliko se zakaže sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za utorak 31.03.2015. godine, u vezi sa imenovanjem Vijeća ministara BiH, te potpiše i dostavi prijedlog Odluke o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH od strane predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, steći će se uvjeti održavanja vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će se izvršiti potvrđivanje navedene odluke – saopćeno je.

Dakle, ta sjednica trebala bi biti također u 12 sati, ako će se ispuniti uvjet DF-a o formiranju Vijeća ministara i Vlade FBiH isti dan i isti sat. Također, još nije poznato kada će biti potpisane odluke o imenovanju ministara u Vladi FBiH. Najprije će biti da će te odluke biti potpisane u ranim jutarnjim satima, a tek kada iz PD PS BiH potvrde da su dobili provjere kandidata iz SIPA-e i da će biti moguće potvrditi Vijeće ministara.

KOMENTARI:
Loading...