Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović danas je novinarima u Sarajevu kazao da su odnosi između SDA i DF-a od samog početka bili dobri, ali „da ih je neko zatrovao i nije mu jasno zbog čega“, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Na novinarsko pitanje da li je to uradio možda neko iz SDA, on nije precizirao kazavši tek da bi sve ostalo bila samo nagađanje.

Izetbegović je najavio održavanje sastanka delegacija SDA, DF- i HDZ BiH.

Na pitanje novinara Patrie da li se čuo sa Željkom Komšićem posljednjih dana, odgovorio je da nije, ali da su neki drugi ljudi iz ove dvije stranke razgovarali, tako da je vrlo moguće da u ponedjeljak ili u utorak bude organiziran međustranački sastanak.

Izetbegović je kazao da će se formiranje Vlade Federacije BiH direktno odraziti na formiranje Vijeća ministara BiH.

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je ponovo kazao da nema zakonskog uporišta da je rok za formiranje državne vlade 30 dana, dodavši da je on ukinut izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH.

Također, dodao je da će do kraja naredne sedmice imati prijedloge imena kandidata za ministarske i zamjeničke pozicije i za razliku od Izetbegovića on smatra da formiranje Federalne vlade neće utjecati na Vijeće ministara BiH.

KOMENTARI:
Loading...