Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH i lider Partije demokratskog progresa, bio je gost Centralnih ATV vijesti, prenosi novinska agencija Patria.

Osvrćući se na prozivke vlasti u RS Ivanić napominje da je konačno, nakon toliko godina čekanja, oslobođena izgradnja mosta na Savi u Bosanskoj Gradišci i autoput će konačno imati svoj izlaz ka ostatku Evrope.

“Ova vlast to nije uspjela osam, devet godina a ova struktura u Vijeću ministara BiH je to odmah završila. Pruga Sarajevo – Beograd će također biti jedan od prioriteta koje će finansirati evropske institucije. Ima tu mnogo prazne priče i bolje bi bilo Vladi RS da se uključi i sarađuje a ne da ignoriše sama i onda optužuje nekoga drugog”, kazao je srpski član Predsjedništva.

“Sukob sa srpskim predstavnicima u Sarajevu proizvodi SNSD koji je frustriran, a i gospodin Dodik lično, činjenicom da postoje ljudi koji rade mimo njegove volje i to sada proglašava veleizdajom.

Očito i mi dobijamo Kim Il Sunga. Još je samo pitanje hoće li stavljati ljude pred topove i streljati ih kad njemu padne na pamet. Priča o veleizdaji je jedna strašna deformacija koju je ova vlast doživjela, napominje Ivanić i ponavlja da je u ovom sazivu omogućen izvoz krompira i mlijeka u EU, deblokiran autoput te napravljena masa stvari koju ovu vlast nije uspjela i pričati o izdaji u takvim uslovima je, prema Ivaniću, apsolutni nonsens.

Komentari: