5.8 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 4 Marta, 2021

Inicijativa za uspostavljanja fonda za pomoć nacionalnim manjinama

Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH usvojila je inicijativu Vijeća nacionalnih manjina BiH, kojom se od Vijeća ministara i Ministarstva finansija i trezora traži da razmotre mogućnost uspostavljanja fonda na nivou BiH za pomoć nacionalnim manjinama.

U saopćenju iz Parlamentarne skupštine BiH navodi se da se uspostavljanje fonda traži s ciljem pružanja pomoći pripadnicima nacionalnih manjina u svim vanrednim situacijama, poput one koja je bila u trenutku proglašenja epidemije koronavirusa.

Članovi Zajedničke komisije usvojili su i inicijativu Vijeća nacionalnih manjina za donošenje strategije za nacionalne manjine u BiH, odnosno za pronalaženje rješenja za spajanje postojećih strategija sa nižih nivoa vlasti u jedan strateški dokument na nivou BiH.

K znanju je primljena informacija Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o usvajanju poslaničke inicijative Edite Đapo, kojom se predlaže formiranje Parlamentarne grupe za odgovor na HIV i AIDS, tuberkulozu, hepatitis i druge koinfekcije.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci