Neposredno prije pokušaja otmice male M.P. u Srbiji, srećom također neuspješan pokušaj otmice djeteta dogodio se u Sarajevu, pišu novosti.rs, prenosi novinska agencija Patria.

Još nije utvrđeno da li su ova dva slučaja povezana.

Ovaj incident se dogodio ispred zgrade Osnovne škole Katoličkog školskog centra (KŠC) u sarajevskom naselju Stup.
Nakon što je završila nastava, po djecu je došao školski autobus koji mještane razvozi njihovim kućama. U tom trenutku nepoznata žena je željela odvesti dječaka N. osmogodišnjaka koji pohađa drugi razred spomenute osnovne škole.

Žena je rekla da se dogovorila sa roditeljima da ona vrati dječaka kući, umjesto da mališan ide autobusom. Srećom, vozač autobusa je bio priseban i nije dozvolio da žena odvede mališana. Kazao je da to mora provjeriti sa upravom škole i roditeljima, nakon čega se nepoznata žena izgubila u nepoznatom pravcu.

Majka dječaka, Darijana Vujnić prijavila je slučaj policiji, koja se, kao ni KŠC, zasad nije oglasila o slučaju te javnosti nije poznato šta se dalje događalo.

Slučaj pokušaja otmice dvogodišnje djevojčice u Beogradu, iza koje navodno stoji međunarodna mafija koja trguje decom, šokirao je čitavu Srbiju, ali i region. Zahvaljujući brzoj akciji policije djevojčica je spašena.

KOMENTARI:
Loading...