17.4 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 25 Februara, 2021

Hrvatski ministar vanjskih poslova povezao probleme s migrantima u BiH s Izbornim zakonom?!

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman dao je izjavu novinarima uoči sastanka EU ministara vanjskih poslova u Briselu na kojem se, između ostalog, razmatra pitanje migrantske krize u BiH ali i nabavke vakcina za Zapadni Balkan.

Piše: A. DUČIĆ

U svojoj izjavi za medije, pak, on je uspio povezati migrantsku krizu u našoj državi sa potrebom donošenja Izbornog zakona BiH?!

-Hrvatska već duže upozorava na tešku situaciju u BiH. Ovoj državi treba podrška. Fokus treba biti na podršci upravljanja granicom. BiH to ne može sama uraditi. Ova situacija govori o ukupnoj funkcionalnosti BiH. To se mora riješiti u narednim mjesecima kroz reformu Izbornog zakona – izjavio je Grlić Radman.

Inače, Grlić Radman, HDZ-ov ministar, već duže je strastveni zagovornik izmjena Izbornog zakona BiH ona kako ih zagovara lider HDZ-a BiH Dragan Čović, a često ih iznosi i na međunarodnoj sceni.
On je nedavno i izjavio je da niko neće zvanično primiti člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u Zagrebu, navodeći da je njegovim izborom prekršen Dejtonski sporazum jer on “ne predstavlja Hrvate u toj državnoj instituciji”.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci