31.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 20 Juna, 2021

HNS pozdravlja imenovanje Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH

Hrvatski narodni sabor (HNS) ističe zadovoljstvo i pozdravlja ostavku Valentina Inzka i imenovanje Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, što je, kako navode, danas potvrđeno na Upravnom odboru Vijeća za provedbu mira.

“Politički dijalog i kompromis moraju biti načelo stabilnosti i napretka Bosne i Hercegovine, a potpisani sporazum političkih dužnosnika iz juna 2020. godine jamac reformskim procesima koji su nužni po pitanju izmjene izbornog zakonodavstva s ograničenim ustavnim izmjenama u BiH”, ističu iz HNS-a.

Hrvatski narodni sabor podsjeća kako je ova neizborna godina konačno vrijeme za provođenje reformi, vjerujući u pozitivnu suradnju s novim visokim predstavnikom, koja će, kako navode, doprinijeti stabilnosti osiguravajući dosljednu provedbu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Iz HNS-a ocjenjuju kako je rješavanje vodećih prioriteta ključni zadatak u 2021. godini, kada se, kako dodaju, moraju poduzeti svi potrebni koraci za osiguravanje stabilnog političkog dijaloga, izvršavanja političkih dogovora i napredovanja prema vanjskopolitičkim ciljevima.

“Izražena međunarodna pažnja aktualnoj političkoj situaciji u BiH i zajednički napori u uklanjanju svih diskriminacija, kako konstitutivnih naroda tako i svih ostalih žitelja BiH, značajan su podrška što ranijem ispunjavanju kriterija za napredovanje BiH prema euroatlantskim integracijama”, poručuju iz HNS-a.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci