31.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Hasan Dupovac i Zijad Mutap ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje mjere pritvora osumnjičenima u predmetu Hasan Dupovac i drugi, donio je 28. aprila rješenje kojim je djelimično prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH te je prema osumnjičenima Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor određen rješenjem Suda BiH od 3. februara, produžen rješenjem Suda BiH od 25. februara, odnosno rješenjem Apelacionog odjeljenja Suda BiH od 11. marta.

Pritvor je produžen za još dva mjeseca i može trajati najkasnije do 28. juna ili do nove odluke Suda.

Pritvor je produžen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, zbog sigurnosti građana ili imovine.

Hasan Dupovac i Zijad Mutap osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH), u vezi s krivičnim djelom pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela i protuzakonito posredovanje.

Josip Barić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, saopćeno je iz Suda BiH.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci