Grupa građana Jajca pokrenula je veliku volontersku akciju sadnje drveća na području ovog srednjobosanskog grada, javlja Anadolu Agency (AA).

Pozivaju se svi zainteresirani građani da učestvuju u prvoj akciji sadnje drveća pod nazivom “Zeleni kvadrati života” koja će biti organizirana u subotu, 2. novembra, na lokaciji Gornji Bešpelj.

Akciju sadnje drveća je pokrenulo Udruženje “Mungos” u saradnji sa “Šumarijom Jajce” s ciljem podizanja svijesti o zaštiti životne sredine.

“Svjesni činjenice da se na području općine Jajce, ali i čitavoj Bosni i Hercegovini, ne vodi dovoljno računa o šumama koje predstavljaju jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše regije, pokrenuli smo ovu akciju s ciljem podizanja svijesti o zaštiti životne sredine i važnosti šumskog ekosistema”, poručili su iz Udruženja “Mungos”.

Svi učesnici akcije će biti podijeljeni u grupe koje će predvoditi stručnjaci, diplomirani inženjeri šumarstva. Za sve učesnike sadnje drveća bit će obezbijeđen ručak te topli i hladni napitci.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...