Nakon smrti dvije djevojke građani na FB su počeli dogovarati neformalno okupljanje građana  na mjestu tragedije.

– Večeras u 20 sati ću stajati na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja, povodom nemilog dogadjaja koji se desio sinoć u kojem su dva nevina života umrla, a zbog kretena koji misli da moze SVE i da ima pravo na SVE.

Savjest i građanska dužnost nam nalaze da se borimo protiv ovakvih situacija.

Molimo da dođete u što većem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, braće i sestara, radi vas, vaše djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!, navodi se u jednom statusu.

57fcaf30-def4-40a7-a7ed-4dd50a0a0a64-okupljanje-df

Scrennshot Facebook grupe 

 

– Povodom tragične pogibije dvije mlade prelijepe djevojke, da ne kazem ubistva, vjerujem da ce danas biti okupljanja na mjestu nemilog događaja.

Neki pozivaju na okupljanje od 11 sati, studenti isto kažu i oni će se pojaviti, ja vas pozivam da se i mi okupimo, bar par nas, da proučimo za te mlade duše.

57fca58d-3e38-4c3a-aacf-45b20a0a0a64-status

Bit cu ispred Muzeja u 12 sati, ko može nek se pridruži. Čisto u znak podrške porodici. Okupljanje je neformalno, sigurno ce biti jos građana, no nisam nista sigurna, navodi se u statusu.

Iz policije kažu da nemaju nikakve najave okipljanja ali da je moguće da se građani po forumima samoincijativno dogovaraju da se okupe.

KOMENTARI:
Loading...