4.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 27 Februara, 2021

Evropska komesarka za unutrašnje poslove Ylva Johansson posjetila “Lipu”

Delegacija Evropske unije na čelu sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ylvom Johansson u dvodnevnoj je posjeti BiH. Sastali su se sa predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti u Bihaću i obišli prihvatni centar Lipa.

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, sastala se danas u Bihaću s komesarkom Evropske unije (EU) za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i policijski komesar Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić.

Razgovarano je o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu (USK).

Drugog dana posjete komesarke Johansson Bosni i Hercegovini bit će nastavljeni razgovori s ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Autor: FTV

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci