Ostalo još malo vremena do početka prve polufinalne noći najvećeg evropskog showa Eurosong 2016. Na bini Globe Arene u Štokholmu večeras će se predstaviti 18 zemalja. Bh. predstavnici su na 17. mjestu.

Osim naše zemlje, iz regije će se večeras predstaviti Hrvatska i Crna Gora. Samo 10 zemalja prolazi u veliko finale koje će se održati u subotu, 14. maja. Po prvi put u historiji glasanja Eurosnoga, glasovi publike i žirija će biti odvojeni.

Publika može glasati putem službene aplikacije, telefonskim pozivom ili SMS-om. Glasanje se otvara nakon što se okonča izvođenje posljednje pjesme i traje 15 minuta.

Gledaocima iz BiH će biti omogućeno glasanje iz fiksne i mobilne mreže. Cijena poziva je 0,80 KM (bez PDV-a), odnosno 0,936 KM (sa PDV-om) po pozivu za sva tri operatera (BH Telecom, HT Mostar i Telekom Srpske). Broj će biti objavljen na samom početku takmičenja. Podsjećamo da stanovnici BiH ne mogu glasati za svoju zemlju, ali to može učiniti bh. dijaspora pa ih ovim putem pozivamo da podrže naše predstavnike.

Spisak zemalja koje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri:

1. Finska “Sing It Away sung”
2. Grčka “Utopian Land”
3. Moldavija “Falling Stars”
4. Mađarska “Pioneer”
5. Hrvatska “Lighthouse”
6. Holanadija “Slow Down”
7. Jermenija “LoveWave”
8. San Marino “I Didn’t Know”
9. Rusija “You Are The Only One”
10. Češka “I Stand”
11. Kipar “Alter Ego”
12. Austrija “Loin d’ici”
13. Estonija “Play”
14. Azerbejdžan “Miracle”
15. Crna Gora: “The Real Thing”
16. Island “Hear Them Calling”
17. Bosna i Hercegovina “Ljubav Je”
18. Malta “Walk”

KOMENTARI:
Loading...