Više od 40 predstavnika realnog sektora prisustvovalo je okruglom stolu u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, na kojem se govorilo o nacrtu zakona o izmjenama dopunama zakona o akcizama, na kojem su govorili o problemima koje bi to donijelo i sektoru proizvodnje piva i sektoru transporta putnika i tereta.

Privrednici su dogovorili da će tražiti hitan sastanak sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem, na kojem će mu ukazati na probleme sa kojima bi se suočili ukoliko bi ovaj zakon bio usvojen.

– Upozoravamo da će ovakva rješenja, koja država pokušava da nametne preko noći, generirati ogromno nezadovoljstvo i povećanje nezaposlenih, što nigdje ne piše u reformskoj agendi. Molio bih one koji su pisali reformsku agendu da je samo još jednom pročitaju i sigurno će odustati od ovakve inicijative koju su i pokrenuli nekako naopako. Inicijativa valjda treba da kreće od državnog ministarstva, u ovom slučaju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, pa tek onda da ide na mišljenje UO UIO, a ovdje je bilo obrnuto, poručio je predsjednik Grupacije proizvođača piva pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH Edin Ibrahimpašić.

KOMENTARI:
Loading...