26.4 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 16 Juna, 2021

Dodik otkrio šta čeka DNS članove koji su na funkcijama

Prije nego što je DNS danas donio odluku o pucanju koalicije, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na njima da odluče hoće li napustiti koaliciju uz nadu da će odlučiti razum da to ne urade.

Nedugo zatim predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić saopćio je da ova stranka prekida partnerstvo sa SNSD-om i napušta koaliciju na entitetskom i državnom nivou.

– Mi nemamo potrebe da tolerišemo ništa. Ako neko hoće da bude vani, bit će vani i mi ćemo veoma efikasno pomoći da oni budu vani, ako hoće. Ako neće, ja ih pozivam da tu ostanu. Racionalna poltika kaže da treba ostati okupljen, treba ostati stabilan i razgovaraćemo o svim temema – rekao je Dodik danas u Prijedoru.

Podsjetio je da je Nenad Nešić iz zdravstvenih razloga podnio ostavku na mjesto diretora “Puteva Republike Srpske” i da to preduzeće treba da vodi neko ko je već unutra. 

– U neko dogledno vrijeme ćemo raspisati konkurs za direktora i razgovarati o tome sa DNS-om, ukoliko ne naprave jednu takvu glupost, kao što čujem i ja – poručio je Dodik. 

Dodao je da ne vidi nijedan problem, te da ni sinoć, kada je razgovarao sa Nešićem, nije prepoznao probleme. 
Najavio je da će se svakom općinskom odboru koji otkaže koalicioni ugovor sa SNSD-om sa stanovišta ranijih odluka, desiti nešto poput Prijedora.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci