Na Saboru SNSD-a koji će biti održan 25. aprila u Istočnom Sarajevu bit će donesen novi statut stranke i rezolucije od kojih je jedna o slobodnoj i samostalnoj RS koja označava krajnji cilj naroda koji živi u RS i spremnost SNSD-a da predvodi narod na tom putu, prenosi novinska agencija Patria.

Rekao je to “Glasu Srpske” predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović ističući da je to poruka protivnicima SNSD-a i Republike Srpske u RS, BiH i svijetu.

– Ne možemo da dozvolimo situaciju u kojoj smo sada da neke kandidate iz reda srpskog naroda na nivou BiH biraju drugi. To je nedopustivo. Zbog daljeg razvoja RS ne možemo dopustiti da se naša ovlaštenja prenose na drugi nivo. Tom rezolucijom jasno ćemo iznijeti naš stav, a interesantne će biti i ostale rezolucije koje pripremamo na svim nivoima – kaže Radmanović koji je i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

SNSD-ova rezolucija dolazi samo mjesec nakon što je Hrvatski narodni sabor na čelu sa Draganom Čovićem usvojio Deklaraciju o federalizaciji BiH, a koja ne podrazumijeva mijenjanje postojećih unutrašnjih granica, gdje RS ostaje i dalje netaknuta, a “federalizira” se terotorija većeg bh. entiteta.

Slučajno ili ne, ali oba ova dokumenta govore o preustroju države. Onaj HNS-ov je “upakovaniji”, ali SNSD-ova rezolucija je i više nego jasna- Milorad Dodik nastoji po svaku cijenu izdejstvovati državu za sebe. Da li će OHR ostati nijem i na ove rušilačke poteze SNSD-ovog lidera, a koji su direktan udar na Dejtonski sporazum.

KOMENTARI:
Loading...