21.7 C
Bosanska Krupa
Petak, 25 Juna, 2021

Dodik, Komšić i Džaferović primili Krivokapića: Nema otvorenih pitanja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Izraženo je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade Crne Gore i time što je za prvi posjet regiji predsjednik Vlade Crne Gore odabrao Bosnu i Hercegovinu, a što pokazuje da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Interes za jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU, te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije.

Na sastanku je rečeno da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu suradnju podići na najvišu razinu, kroz razmjenu posjeta na visokoj i najvišoj razini.

Razgovarano je o unapređenju suradnje u oblastima ekonomije i trgovinske razmjene, cestovne infrastrukture, te oblastima energetike, turizma, znanosti i kulture.

Sagovornici su se složili da je potrebno konkretizirati započete infrastrukturne i energetske projekte, te povećati suradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmjeni. Pozdravljeno je potpisivanje dokumenata kojima se omogućava bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

Na sastanku je razgovarano i o pandemiji izazvanoj virusom COVID-19 i o aktivnostima koje se provode kako bi se ublažile posljedice pandemije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci