Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik priznao je bankrot RS-a navodeći da je će se iz zaduženja od 300 miliona dolara finansirati plate i penzije u RS – izjavio je danas potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić.

Nakon sjednice Predsjedništva PDP-a, Delić je naglasio da je ta stranka apsolutno protiv kreditnog zaduženja RS od 300 miliona dolara za pokrivanje javne potrošnje, jer podržavaju samo zaduženja za razvoj privrede i nova radna mjesta.

Delić nije želio da govori o tome da li će Mladen Ivanić ponovo biti kandidat za predsjednika PDP-a ili ne, navodeći da će to kasnije razmatrati Glavni odbor stranke.

Najavio je da predstavnici PDP u bh. organima neće ići na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a 20. oktobra, kada će se razmatrati rad predstavnika Saveza za promjene na nivou BiH.

Razlog za nedolazak na tu sjednicu je odbijanje predstavnika Narodne skupštine RS-a da se predstavnicima PDP-a na nivou BiH omogući obraćanje na početku i na kraju tog zasjedanja.

On navodi da PDP ne želi da sve ovo pretvori u sudnicu i bahato ponašanje SNSD-a, a ne žele ni da se pravdaju za urađeno, jer, kako je naveo, nije bilo nakakvog prenosa nadležnosti s RS na nivo BiH.

Istakao je da je vladajuća većina sazvala posebnu sjednicu samo radi “pokrića kriminala koji caruje u institucijama RS“.

KOMENTARI:
Loading...