Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je sjednicu entitetskog parlamenta koja se održava u Banja Luci kako bi se ponovno obračunao s opozicionom Srpskom demokratskom stranskom (SDS) vrijeđajući pri tom opozicione zastupnike koji mu nisu ostali dužni.

Jezikom koji više priliči ulici i uvredama “častili” su se uglavnom Dodik i predsjednik kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica.

“Sram te bilo. Ničega nisi dostojan”, izderao se Dodik u jednom trenutku na Govedaricu koji mu je predbacio da parlamentu i građanima RS još jednom pokušava “uvaliti” priču o referendumu kojega nikada neće biti jer tako pere vlastitu nečistu savjest.

Verbalni obračun uslijedio je tokom rasprave o raspisivanju referenduma kojega je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine za koje tvrdi kako su neustavni te kako postoje samo da bi kažnjavali Srbe.

Govedarica je podsjetio Dodika kako je upravo njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bio taj koji je ranije u Parlamentu BiH glasovao za zakone o državnom sudu i tužiteljstvu dodajući kako oni sada odgovornost pokušavaju prebaciti na druge.

“Ovo je Dodikov obračun s vlastitim greškama iz proteklog razdoblja”, kazao je Govedarica.

Dodik mu je na to poručio kako će se s njim “lično obračunati” spominjući pri tom kako mu iz opozicije napadaju i porodicu, a uz to se potužio kako mu je sin već mjesecima nezaposlen.

“Doći će vrijeme da se lično obračunamo jer ste spominjali moju porodicu. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao”, vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno promatrali jedva shvaćajući o čemu priča.

“Moj sin je sjajan čovjek. Moja kćerka je rodila troje djece. A tebe sram bilo. Ničega nisi dostojan”, vikao je Dodik.

Zastupnik SDS-a nije ostao dužan Dodiku kojemu je poručio kako svojim ponašanjem sramoti dužnost koju obnaša.

“Pokazali ste da niste predsjednik RS nego običan kabadahija”, kazao je Govedarica optuživši Dodika za kriminal i korupciju te najavivši kako će SDS stoga istrajati na rušenju sadašnje vlasti koju on predvodi.

KOMENTARI:
Loading...