Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinoć nije bio raspoložen da daje izjave za medije, povodom istrage koja je pokrenuta protiv Slobodana Pavlovića, prvog čovjeka Pavlović banke u BiH.

On je u početku bježao od noviarke N1 Jelene Mirković, izbjegavajući odgovor na postavljeno pitanje – da li će se odazvati na poziv Tužilaštva BIH u istrazi povodom tog slučaja.

Dodik je prvo upitao: “Je l’ ima poziva? Kako? Otkud Vi znate? Ozbiljno?” Nakon insistiranja da joj odgovori na postavljeno pitanje, Dodik se novinarki obratio riječima:

“A jeste dosadni! Šta hoćete? A zašto Vi hoćete? Vi ste neki odvjetnik tamo nekoga? A šta Vi radite? Kako vi znate da ima poziva, a ja ne znam?”, na šta je novinarka rekla da ga sada obavještava o tome.

“Nisi ti taj koji mene obaveštava. Ko si ti? Ti nisi ta koja je zadužena mene obavestiti, je l’ tako? A što se tiče suda, tužilaštva, radi se o progonu koji pokušava da se obuhvati sve ljude iz različitih sfera života i to je zloupotreba. To je ona ista priča koju smo mogli da slušamo ili da Srbi prežive ranije po sistemu ‘kadija te tuži, kadija ti sudi’. Tako ti je i ovo. To su janjičari iz Banjaluke i Republike Srpske koji tamo sjede. A što se tiče toga, vidjećemo naravno”, rekao je Dodik.

KOMENTARI:
Loading...