DOBRE VIJESTI Pero Gudelj uskoro izlazi iz bolnice

Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca “FIS Vitez” koji je prije mjesec operiran na Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS), uspješno se oporavlja.
Redovno ide na fizikalne terapije, a s obzirom na to da je njegovo zdravstveno stanje znatno poboljšano, uskoro bi mogao izaći iz bolnice na kućno liječenje.

Na Neurohirurgiji je pod nadzorom medicinskog osoblja koje s njim, budući da se uspješno oporavlja, prošeta od prozora do hodnika i po sobi u kojoj je za sada smješten sam. Da je Pero Gudelj bolje, potvrdila nam je i Muamera Šehić, portparol UKCS-a.

– Pacijent je stabilan i komunikativan. Njegovo zdravstveno stanje se poboljšava iz dana u dan – kazala je Šehić.

Dragan Popović, tužilac koji je vodio istragu u ovom slučaju, kazao je za “Avaz” da je nalaz parafinske rukavice koja je izuzeta od Gudelja potvrdio da je u pitanju pokušaj samoubistva.

– Potvrđeno je da je Gudelj pucao iz pištolja, a tragovi barutnih čestica pronađeni su na njegovim rukama. Ovo je za nas završen slučaj, ali smo ipak Kliničkom centru u Sarajevu uputili zahtjev da, ako to zdravstveno stanje dozvoljava, s njim obavimo razgovor i stavimo konačnu tačku na cijeli događaj – rekao je tužilac Popović.