Uzvišeni Allah kaže:

”Bogatstvo i sinovi su ukras u životu na ovom svijetu, a dobra djela, koja vječno ostaju, biće od Gospodara tvoga bolje nagrađena i ono u što se čovjek može pouzdati.” 

Naše malo nekome znači mnogo uvjerili smo se i ovaj put, kad se srce otvori, razum, dobročinstvo i kad se složi omladina. Amer i ja uputili smo se put Podrinja u posjetu porodici Šabanović. Majka Rasema zamolila je samo za nešto hrane i lijekove za svoju porodicu i svog bolesnog sina Husejna.

s8

U svojoj povratničkoj kući dočekali su nas Šabanovići, vidno obradovani sa suzama u očima.

Majka Rasema posmatrala nas je izgubljeno, uplakano, dok smo joj darivali od srca sve ono što smo kupili za njenu porodicu. Riječi su bile drhtave, trljala je svoje bolesno lice brišući suze i skrivajući svoj stid od života i sudbine koja se poigrala njihovim životima. Sin Husejn (1989), kojem je bubreg odstranjen na UKC-eu Tuzla, šutljivo nas je posmatrao.

Žive u jako teškim uslovima na osamljenoj kući koju su izgradili od donacije, ali ne i završili.

s3

U kući još uvijek nedostaje voda, kupatilo i još dosta toga. Porodica živi od Husejnove invalidnine koja iznosi 90 KM, a tu pomoć dobija svaka dva mjeseca.

Majka Rasema je težak srčani bolesnik i samo za lijekove joj je potrebno preko 150 KM. Nemaju nikog ko bi im pomogao i njihov povratnički život učinio boljim.

Kada smo majku Rasemu upitali u čemu bi im se moglo još pomoć i olakšati život rekla je: “Djeco, nešto hrane, lijekovi i eto ako bi moglo da joj se uzmu tovljeni pilići, kako bi mogli hraniti te piliće i na taj način sebi olakšat život.”

s2

Rekli smo majci Rasemi da ćemo dati sve od sebe da im pomognemo uz našu pomoć i pomoć dobrih ljudi, sa kojima smo do sada uradili nekoliko akcija i obradovali nekoliko porodica. Zato Vas molim, dragi moji prijatelji humanisti, da budemo složni i da obradujemo ovu porodicu onoliko koliko ko od Vas može.

Da skupimo novac i kupimo tovljene piliće za Šabanoviće, da obezbjedimo nešto hrane i lijekove za majku Rasemu i da ih obradujemo u ove mubarek dane.

s7

Svi koji žele pomoć porodici Šabanović mogu to učinit uplatama na račun.

Za sve informacije 062-481-955. 

RAČUN ZA UPLATE U KM

INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO

NA IME: DAMIR DZAMBIC

SVRHA DOZNAKE : POMOĆ PORODICI ŠABANOVIĆ

RAČUN ZA UPLATE U KM: 1543029981518991

RAČUN ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA

OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO

FULL BENEFICIARY NAME: DAMIR DZAMBIC

IBAN CODE: BA39 1543029981518991

SWIFT CODE: UPBKBA22 ili SWIFT CODE: UPBKBA22XXX, zavisno iz koje zemlje šaljete.

s6 s4

KOMENTARI:
Loading...