Uskok je podigao optužnicu protiv petorice pripadnika međunarodne zločinačke grupe, koja je od srpnja prošle godine angažirala više djevojaka iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine radi prostitucije po hotelima u Njemačkoj.

Grupu je prema Uskokovim sumnjama povezao 51-godišnji njemački državljanin Darko Z. koji je u više njemačkih gradova organizirao “pružanje seksualnih usluga u zamjenu za novac od strane većeg broja djevojaka”.

Dio zarade od 63.000 eura koji su djevojke poslale organizatoru, svodnici su međusobno podijelili skladno složenosti posla i prethodnom dogovoru.

Organizatori lanca prostitucije prethodno su napravili fotografije i kodna imena djevojaka koje su objavljivali na internetskim stranicama i oglasima pri čemu su potencijalnim klijentima omogućili upoznavanje s djevojkama na privatnim on-line “chatovima”.

Tužiteljstvo tvrdi da su članovi skupine prostituciju dogovarali putem mobitela s njemačkim pozivnim brojevima, a nakon dogovorene vrste spolne usluge, cijene i termina, klijente, kojih je navodno bilo najmanje 2000, upućivali u hotele i apartmane gdje su ih djevojke ‘zadovoljavale’ navodno po cijeni od 60 do 250 eura.

Uskok traži da se protiv organizatora lanca produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od kraja siječnja kada je zagrebačka policija u suradnji s Uskokom i njemačkom policijom te bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) razbila tu zločinačku skupinu.

KOMENTARI:
Loading...