Direktor Agencije za privatizaciju FBiH podnio ostavku, ne želi učestovati u “mutnim” radnjama Vladine firme Intera

Šuhret Fazlić podnio je danas Vladi Federacije BiH ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Kako je saopćeno iz te agencije ostavka je izraz neslaganje s odlukom Vlade FBiH o formiranju gospodarskog društva “Intera” kojom su određene nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, temeljene na zakonu, odlukama Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH prenose na to društvo.

Iz Agencije navode da će tom odlukom dodatno biti usporen proces vraćanja u posjed imovine iz pasivnog podbilansa u vlasništvo Federacije BiH.

Smatrajući tu odluku nezakonitom i ne želeći biti prepreka u realizaciji Vladinih odluka, a imajući na umu vlastitu odgovornost u rukovođenju Agencijom, Šuhret Fazlić podnio je ostavku, navode iz Agencije za privatizaciju u FBiH.

Podsjećamo, Intera će upravljati nepokretnom državnom imovinom van granica BiH, neperspektivnom vojnom imovinom, velikim brojem poslovnih prostora u FBiH, a stručnjaci upozoravaju da je osnovana nelegalno kao i da je došlo do pravne neisgurnosti i zakonskog paralelizma.

Na čelu nove Vladine kompanije bit će postavljen Suvad Osmanagić, savjetnik premijera Novalića, koji iza sebe ima niz krivičnih prijava i prekršaja, a najnovija se nalazi u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a odnosi se na nesavjestan rad u službi.