Predsjedavajući Nezavisnog odbra Žiko Krunić je nakon sjednice Odbora kazao novinarima da je ukupno bilo devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Po njegovim riječima, nakon detaljnog pregleda dokumentacije koja je konkursom tražena, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su konkursom traženi, a radi se o kandidatima Elvisu Zorniću i Ranku Vukoviću.

– Kandidati koji ispunjavaju uvjete su: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović – kazao je Krunić.

Naveo je da će Nezavisni odbor odmah danas uputiti nadležnim MUP-ovima dopis da mu se hitno dostave izvodi iz kaznenih evidencija, pojašnjavajući da je to procedura koja je propisana poslovnikom i zakonom.

– Nakon što dobojemo od MUP-ova te podatke, a dobit ćemo to sigurno vrlo brzo, odmah ćemo zakazati sjednicu Nezavisnog odbora gdje ćemo organizirati intervju s kandidatima koji su ispunili uvjete koje su traženi konkursom – kazao je Krunić.

Na novinarsko pitanje koje uvjete nisu ispunila dva kandidata, odgovorio je da je to uglavnom ono što je konkursom traženo, nemaju traženu dokumentaciju.

KOMENTARI:
Loading...