Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić uhapšen je zbog ometanja rada pravosuđa i uticaja na svjedoke, međutim bh. javnost ostala je uskraćena za detalje akcije samog hapšenja Radončića.

U saopštenju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skromno je navedeno da je Fahrudin Radončić uhapšen na prostoru Općine Hadžići, a zapravo se hapšenje Radončića desilo u Tarčinu kod naplatnih rampi na ulasku na autoput.

Prema pisanju Slobodne Bosne, Fahrudin Radončić bio je na službenom putu u Crnoj Gori, a pripadnici SIPA-e, da bi izbjegli moguće incidente i spektakl hapšenja Radončića u Twist Toweru, odlučili su da mu naprave „čeku“ u Tarčinu.

Naime, Radončić većinu vremena provodi u Twist Toweru. Na 33. spratu smještene su njegove privatne odaje. Na 32. spratu je restoran gdje se hrani, a prostorije stranke smještene su na 31. spratu. Upravo ti prostori bili su meta inspektora SIPA-i prilikom upada, ne u Avaz, nego u Twist Tower.

Kretanje Radončića, odnosno njegovog automobila, praćeno je putem GPS-a (Global Positioning System) i pripadnici SIPA-e u svakom trenutku znali su gdje se Radončić nalazi.

U samoj akciji hapšenja Radončića učestvovale su dvije ekipe specijalaca SIPA-e. Prva ekipa bila je raspoređena kod naplatnih rampi na ulasku na autoput, a druga ekipa specijalaca SIPA-e bila je raspoređena duž stare ceste koja povezuje Tarčin sa Hadžićima. Drugim riječima, bili su pokriveni svi ulazi u Sarajevo kojima je Radončić morao da prođe.

Samo hapšenje prošlo je bez incidenata. Radončiću su bila pročitana prava, a nakon dolaska u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu dozvoljen mu je i jedan telefonski poziv. Navodno, Radončić je poziv iskoristio da o hapšenju obavijesti svoj advokatski tim.

KOMENTARI:
Loading...