Demokratska fronta ovim putem najoštrije osuđuje upad policije u redakciju news portala Klix, kao i nedavnu zabranu pravosudnih institucija u Srednjobosanskom kantonu kojom je zabranjeno izvještavanje FTV-a o pojedinim slučajevima. Ovo je još jedan pokazatelj da Bosna i Hercegovina klizi u puzajuću diktaturu.

Pravo na slobodu riječi jedan je od kamena temeljaca demokratije i ovakvo ponašanje policije ne samo da predstavlja nasrtaj na slobodu medija u Bosni i Hercegovini nego mora imati vrlo jasne pravne i političke posljedice protiv onih koji su ovo naredili i proveli u djelo.

Demokratska fronta smatra da jedini predmet istrage u ovom slučaju može i mora biti premijerka entiteta Republika Srpska, Željka Cvijanović i oni poslanici u entitetskom  Parlamentu koji su promijenili tabor.

Mediji zaslužuju našu punu podršku u razotkrivanju te i brojnih drugih afera koje pokazuju da provincijski diktatori u ovoj zemlji imaju samo jednog neprijatelja a to je ISTINA.

Mi u Demokratskoj fronti ćemo kada svi detalji budu poznati zauzeti stav o odgovornosti agencija za provođenje zakona i njihovih rukovodilaca zbog ovog grubog nasrtaja na slobodu riječi i podrivanja demokratskog poretka Bosne i Hecegovine, navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

KOMENTARI:
Loading...