21.3 C
Bosanska Krupa
Petak, 17 Septembra, 2021

Demokratska fronta demolirala “crnokošuljaša Konakovića”

- Oglas-

Nakon podužeg Konakovićevog napinjanja da uđe u klub velikih političkih igrača, čini se da radikalizam i populizam ovom političaru u pokušaju dolazi na naplatu.

Nakon uništenja proslavljenog Košarkaškog kluba “Bosna” i dijeljenja budžetskog novca kao babovine, Konakoviću je sada DF posredno odgovorio i zbog toga što je bio za proglašenje ulica po simpatizerima Hitlera, zbog čega je negativno imenom spomenut u spisku kršenja ljudskih prava koje evidentira vlada SAD.

Saopćenje DF-a prenosimo u cijelosti:

Demokratska fronta smatra zanimljivim razočarenje lidera takozvane četvorke Elmedina Konakovića zbog toga što predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić nije pristao na HDZ-ove anticivilizacijske prijedloge izmjena Izbornog zakona.

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da crnokošuljaški lider NiP-a, SDP-a i Naše stranke, koji je iznio zvaničan stav “četvorke” da jedni građani Bosne i Hercegovine, po HDZ-ovom modelu takozvanog legitimnog predstavljanja, na izbore trebaju izlaziti obilježeni bijelim trakama, jeste sa razlogom razočaran.

Naime, predsjednik Komšić i dobar dio članova Demokratske fronte nisu se borili za Bosnu i Hercegovinu uređenu na etničkim principima, kako to danas priželjkuju lider “četvorke” Konaković i lider HDZ-a Dragan Čović, nego za građansku državu Bosnu i Hercegovinu, u čemu će i DF i predsjednik Komšić nastaviti da istrajavaju unatoč pritiscima s kojima se suočavaju.

Također, DF i predsjednik Komšić ovim putem ponavljaju svoje iskreno opredjeljene vezano za spremnost svih članova Demokratske fronte da brane fizički i moralni integritet svih članova Naše stranke, uključujući i Srđana Mandića, čijeg su predsjednika stranke, Predraga Kojovića, upravo Konakovićevi radikali prije desetak godina brutalno fizički ugrožvali zbog njegovog osobnog identiteta, pri čemu je Željko Komšić kao član Predsjedništva BiH, takve napade na lični integritet najoštrije osudio.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci