11.4 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 25 Februara, 2021

Danas počinju radovi u tunelu Crnaja, na putu Konjic- Jablanica

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u zapadnim krajevima upozorava se na jake udare vjetra.

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, zbog čega će se tokom dana saobraćati sporije. Od četvrtka (11.02.) kroz tunel će se u vremenu od 04:30 do 23:00 sata saobraćati jednom trakom, nazmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23:00 do 04:30 sati saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci