9.1 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 3 Marta, 2021

Danas će padati snijeg, poznata prognoza za vikend

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme. Širom zemlje se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizima može padati i kiša. Na jugu zemlje će padati samo kiša.

Postepen prestanak padavina u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, a na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 15 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8 stepena.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci