Mokre ceste nakon dužeg sušnog perioda uvijek su loše za neoprezne vozače, ali i druge učesnike u saobraćaju. Tokom proteklog vikenda najmanje četri osobe su smrtno stradale na bh. cestama, a desetine ih je povrijeđeno.

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Bijeljina-Tuzla, u mjestu Priboj, smrtno je stradao Milorad Cvjetković. On je upravljao automobilom Opel, koji je u potpunosti smrskan. Milan Trifković je tom prilikom teško povrijeđen.

Mladić inicijala B. B. (1998. godište) iz Bosanske Kostajnice smrtno je stradao u subotu na magistralnom putu Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica, u mjestu Petrinja.

Na magistralnom putu M-17, između Mostara i Bune, u subotu se također desila teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao jedan motociklista, dok su dvije osobe povrijeđene.

U nesreći koja se u noći između subote i nedjelje dogodila na putu Lončari-Obudovac poginuo je biciklista. Nesreća se dogodila oko ponoći u Donjim Žabarima, kada su se sudarili Golf 4, kojim je upravljao V. P. iz Brčkog, i bicikl, koji je vozio D. V.

Osim toga, jedna saobraćajna nesreća tokom vikenda se desila kod Jablanice, kada je automobil BMW sletio s ceste pored mosta Lendava. Tom prilikom je povrijeđen vozač, dok su njegovi saputnici na svu sreću ostali nepovrijeđeni.

Također je do teže saobraćajne nesreće u subotu došlo na magistralnom putu M-17, na putu između Jablanice i Mostara u mjestu Sjeničane. Dva vozila su učestvovala u nesreći, a bilo je povrijeđenih.

U sudaru kod Gradačca, na magistralnom putu Tuzla-Orašje u nedjelju se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila, dva putnička vozila i Caddy. Jedno vozilo se od udara prevrnulo u jarak pored puta. Nesreća, nažalost, nije prošla bez povrijeđenih.

Samo se na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata dogodilo 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je povrijeđeno 18 osoba, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

KOMENTARI:
Loading...