26.4 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 16 Juna, 2021

Najstrašniji ubica bivše Jugoslavije: Žene je silovao i masakrirao, a prema vlastitom priznanju ubio je oko 60 ljudii

Vjerovatno ste nekad u životu pogledali film o serijskom ubicu ili čuli za takve slučajeve u stranim državama. Ipak, mali broj ljudi je svjestan da je i prostor bivše Jugoslavije dao čitav niz masovnih ubica, koji su počinili mnoštvo monstruoznih zločina.

Jedan od najzloglasnijih među njima bio je Miodrag Stole Trifunović koji je zbog opčinjenosti njegovim likom i djelom dobio nadimak Džek Trbosjek.  Stole je još u mladosti postao fasciniran pričama o njemu, a ujedno je obožavao Balzacovu knjigu “Golicave priče” u kojoj su mu bili fascinantni pohotni likovi.

Stole je svoje zločine činio pred sami početak, tokom i neposredno nakon Drugog svjetskog rata kada je konačno uhvaćen.

Trifunovićev razvoj u ubicu i monstruma započeo je još u njegovom djetinjstvu. Majka mu je trpila uvrede i zlostavljanja od strane oca.  Njegov otac je držao poznatu obućarsku radnju, ali je bio alkoholičar i razvratnik. Najbizarnije je što je u kuću dovodio žene sumnjivog morala i tjerao svoju suprugu da mu pjeva dok ga žene seksualno zadovoljavaju, što je i Stole morao pratiti. Tada je evidentno razvio i mržnju prema ženama.

Svoj prvi zločin Stole je počinio kao petnaestogodišnjak, silovao je 12-godišnju djevojčicu.

Nakon toga, pošto se Trifunovićeva majka razvela od njegovog oca, preselili su se u Beograd, gdje je počeo da ostvaruje svoju fantazije. 


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci