Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas vjerodajna pisma novoimenovane veleposlanice Republike Litve za BiH, sa sjedištem u Budimpešti, Rase Kairiene.

Čović je poželio dobrodošlicu novoj litvanskoj veleposlanici i kazao da su politički odnosi između Bosne i Hercegovine i Litve dobri i bez otvorenih pitanja, sa širokim prostorom za daljnje produbljivanje i razvijanje ukupnih odnosa i suradnje.

Posebice je naglasio potrebu unapređivanja bilateralne suradnje na ekonomskom planu.

Čović je informirao veleposlanicu Kairiene o aktualnoj političkoj situaciji i reformama koje se provode u BiH.

Naglasio je da BiH namjerava podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u EU u siječnju 2016. godine.

Veleposlanica Kairiene je potvrdila interes Litve da pomogne našoj zemlji na euroatlanskom putu i podrži ovaj zahtjev za punopravno članstvo u EU.

covic-litvanska-veleposlanica-2

Čović je iskazao zahvalnost za potporu Bosni i Hercegovini i njezinoj opredijeljenosti za priključenje euroatlantskim integracijama, te spremnosti litvanske strane da sa svojim bogatim tranzicijskim iskustvom i korisnim iskustvima u pretprijemnim procesima za EU i NATO, pomogne Bosni i Hercegovini u realizaciji zacrtanih ciljeva.

– Bilateralni odnosi dviju zemalja uvijek su imali dinamičan dijalog na političkoj razini – kazala je veleposlanica Kairiene i iskazala nadu da će se odnosi dviju zemalja intenzivirati, osobito na kulturnom, obrazovnom i ekonomskom planu.

Naglasila da će jedan od prioriteta u njezinom mandatu biti jačanje i ekonomske suradnje, u korist obje zemlje.

Čović je iskazao potporu i zaželio uspjeh u radu novoimenovanoj veleposlanici Litve za BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

KOMENTARI:
Loading...