Centralna izborna komisija BiH je, nakon razmatranja izvještaja o posrednim izborima, donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz skupština Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta FBiH iz TK-a izabrani su Rasim Dostović (Bošnjak), Lejla Didik Sarajlić (Bošnjakinja) i Slađan Ilić (Srbin).

Iz CIK-a napominju da će treći mandat iz Skupštine TK-a u Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda biti dodijeljen žrijebom, jer su dvije kandidatske liste osvojile isti broj glasova (kandidatska lista zastupnice Lejle Vuković i kandidatska lista SDP-a BiH). Žrijebanje će se održati danas u sjedištu CIK-a.

Također, prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta FBiH iz USK-a izabrani su Mehmed Mahmić (Bošnjak), Admir Hadžipašić (Bošnjak), Mirvet Beganović (Hrvat), Željko Mirković (Srbin) i Mladen Lonić (Srbin).

Prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta FBiH iz ZDK-a izabrani su Lejla Imamović (Bošnjakinja), Almedin  Aliefendić (Bošnjak), Ismet Sarajlić (Bošnjak), Ivo Tadić (Hrvat), Damir Jukić (Hrvat), Draženka Subašić (Srpkinja) i Amil Buljubašić (Ostali).

Nakon što nije u ostavljenom roku otklonila nedostatke na kandidatskoj listi, CIKBiH jučer je ovjerila jednog kandidata na kandidatskoj listi Naše stranke za izbor delegata iz reda Ostalih iz Skupštine Kantona Sarajevo u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Sa iste liste odbijena je ovjera kandidatkinje Sabine Čudić, jer je na lokalnim izborima 2012. imala drugačije nacionalno izjašnjenje.

KOMENTARI:
Loading...