Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković podnio je ostavku zbog suštinskog mimoilaženja sa Skupštinom, odnosno sa pojedinim odbornicima Bošnjacima u vezi s aktuelnom situacijom s tamošnjim Domom zdravlja, piše Dnevni avaz.

Duraković je naveo da odbornici SDA, u dogovoru s odbornicima SNSD-a, provode politiku nasilja i na toj poziciji žele isključivo politički podobnog čovjeka.

– Davanjem ostavke htio sam upozoriti na politiku koju u Srebrenici provode političke siledžije. Praksa je bila da nakon izbora probosanski odbornici podržavaju načelnikov rad, ali sam na posljednjoj sjednici izgubio njihovu podršku, što je za mene poraz – kazao je Duraković.

Dodao je da on u takvoj konstelaciji ne može i ne želi raditi.

– Kafanska politika ne može proći, jer odluke donose ljudi koji ne žive u Srebrenici. Mi, koji ostajemo tamo, trebamo se liječiti u tom Domu zdravlja, a trenutno je ta ustanova u deficitu 1,2 miliona KM! Politika SNSD-a je napravila taj deficit, jer u posljednjih 15 godina rade njihovi direktori, dovode, zapošljavaju, tako da sada imamo situaciju da je, od 50 zaposlenika, 15 medicinsko osoblje – ogorčen je Duraković.

Podsjetio je da sve ono što je radio u prethodnom periodu, ostavlja u amanet nekom drugom načelniku, ali da, jednostavno, ne želi biti dio destruktivne politike.

KOMENTARI:
Loading...