Referendum u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH će se održati, budite sigurni – izjavio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

On je u oštrom reagiranju na izlaganje šefa Kluba poslanika SDS-a Vukote Govedarice rekao da je svjestan da će na odluku Narodne skupštine RS-a o referendumu biti uložen veto u Vijeću naroda RS-a te da stoga nije mogao precizirati datum izjašnjavanja.

-Ja sam politička gromada, vi niste – ustvrdio je Dodik, između ostalog, u oštrom obraćanju Govadarici, u kojem je SDS optužio za izdaju interesa RS-a i čak pitao želi li da raspiše vanredne izbore kako bi se uvjerili da SDS neće dobiti ni 10 posto podrške građana, jer su razjedinjeni.

Dodik je veoma oštro Govedaricu optužio i da mu je spominjao porodicu.

-Imat ćemo priliku da se lično obračunamo, jer ste dirnuli u moju porodicu – ustvrdio je on, a obraćanje je bilo gotovo na rubu verbalnog obračuna.

Na kraju su poslanici izglasali da nije bilo povrede poslovnika, iako je poslanik SRS RS-a Milanko Mihajlica tvrdio da je Dodik u svom reagiranju koristio i neke neprimjerene riječi za parlament.

KOMENTARI:
Loading...