11. juli je dan kada prorade emocije. Dan kada treba pokazati poštovanje žrtvama, ali i saosjećanje sa živima. Na genocid u Srebrenici podsjeća se s tugom i bolom širom svijeta, posebno u Evropi, gdje je 11. juli proglašen Danom komemoracije za žrtve Srebrenice, navodi interaktivni portal bh. dijaspore u Britaniji, Bosnia UK Network.

U Coventryju je u 11 sati minutom šutnje iskazano sjećanje na genocid u Srebrenici i sve žrtve rata u BiH. Na ovaj način, Bosanci i Hercegovci koji su se okupili u zgradi općine Coventry, zajedno s predstavnicima gradskih vlasti, poslali su poruku mira i poručili da se genocid ne smije zaboraviti i da treba spriječiti da se ponovo dogodi bilo gdje u svijetu.

Predstavnici gradskih vlasti – predsjednik općine George Duggins, izvršni direktor općinskog vijeća Martin Reeves, te općinska vijećnica iz Coventryja Lynette Kelly pridružili su se komemoraciji.

– Žrtve genocida u Srebrenici nikada ne smijemo zaboraviti. Ne zaboravimo i ne dozvolimo da se tako nešto ponovi, jer ako zaboravimo onda postoji opasnost da se ponovi – poručio je George Duggins, prenosi Bosnia UK Network.

Autor: Fena

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...