Službenici Policijske stanice Kostajnica došli su do operativne informacije da maloljetna osoba iz Kostajnice u svojoj porodičnoj kući posjeduju određenu količinu vojnog naoružanja, te da ga je u proteklom periodu kupio od M. R. iz Bosanskog Novog.

Na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Bosanski Novi, pretresene su dvije lokacije na području opštine Bosanski Novi.

Pretresi su obavljeni u Ulici Branka Ćopića u Bosanskom Novom, u kući koju koriste D.S. i njen maloljetni sin, kao i u kući M. R.

Policajci su tom prilikom pronašli i oduzeli skraćenu poluautomatsku pušku, skraćeni karabin, prepravljeni puškomitraljez, topovski udar sa električnim detonatorom ručne izrade, pet okvira za puškomitraljez, 159 metaka i teglu sa neutvrđenom količinom baruta.

Policija je protiv M. R. podnijela izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

KOMENTARI:
Loading...