Britanski Daily Star u svom tekstu koji govori o bosanskoj piramidi govore o piramidi Sunca kao najvećoj piramidi na svijetu, koja je stara desetine hiljada godina, i naglašavaju da je starija i od onih u Egiptu.

Piramida u Bosni i Hercegovini još uvijek predstavljaju pravu atrakciju kako stranim turistima, tako i medijima.

Nakon što je prikazana reportaža na Discovery Channelu, britanski Daily Star je objavio priču o bosanskoj piramidi pod naslovom “Ekskluzivno: Dolina drevnih mega piramida otkrivena u Evropi”.

U svom tekstu, oni govore o piramidi Sunca kao najvećoj piramidi na svijetu, koja je stara desetine hiljada godina, i naglašavaju da je starija i od onih u Egiptu.

– Neki kažu da su tvrdnje Semira Osmanagića obične laži, ali profesor je odlučio da demantuje to tvrdeći kako su strukture stvarne naglasivši da je sve što su nas učili o antičkoj historiji pogrešno – stoji u tekstu.

Osim piramide Sunca, pomenuli su i Mjesec, Zemlju i Ljubav, te energetsko polje i ljekovito djelovanje.

– Tačno je da nas neki arheolozi iz Egipta, Meksika, Njemačke i Sad-a ismijavaju. Ali, 50 godina od sada, ljudi će se smijati našim glavnim naučnicima današnjice zbog nedostatka znanja – rekao je Osmanagić za Daily Star, čija je priča izašla u rubrici najnovije vijesti.

KOMENTARI:
Loading...