Centralna svečanost obilježavanja 10. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 23. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine održat će se u srijedu 15. aprila 2015. godine sa početkom u 11  sati u kasarni “Miralem Jugo“- Livač, u Mostaru, prenosi novinska agencija Patria.

Ceremoniji obilježavanja prisustvovat će visoki vojni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina, predstavnici međunarodnih vojnih organizacija u BiH i vojno-diplomatskog kora akreditovanih u BiH, predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti.

Također, centralnoj svečanosti prethode i niz drugih aktivnosti po planu obilježavanja, i to odavanje počasti svim šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH, utorak 14. april 2015. godine u Sarajevu uz prisustvo vojnih dužnosnika, predstavnika institucija vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona, općina i predstavnika boračkih organizacija.

Izložba fotografija, ratnih zastava, amblema, obilježja i publikacija jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine i 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 14. april 2015. godine, Mostar, Centar za kulturu sa početkom u 18,00 sati.

Posjetioci izložbe imat će mogućnost vidjeti fotografije nastale u periodu 1992-1995. na teritoriji Bosne i Hercegovine, a koje su objektivom ovjekovječili profesionalci i amateri, tadašnji pripadnici Armije RBiH, zatim ratne zastave, ambleme i obilježja korpusa, divizija i brigada Armije RBiH, kao i publikacije štampane u periodu 1992-1995. Također, bit će izložene fotografije, foto albumi i publikacije komande 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH iz perioda 2007-2014. godine.

KOMENTARI:
Loading...