Ramiz Šarić iz Srebrenika svaki dan sakuplja limenke, kartoni pokvarenu tehniku kako bi prehranio svoju porodicu. Na njegovu žalost, u posljednje vrijeme cijene su pale, te od male zarade ne može prehraniti svoju porodicu. Njegova priča je samo jedna od mnogih koje mogu ispričati bivši borci Armije BiH, zaboravljeni od onih za koje su bili spremni položiti život.

O Ramizu se pročulo nakon što su dva mladića iz Srebrenika pokrenula akciju pomoći.

“Po završetku rata postao sam demobilisani borac , a od rata imam imam posttraumatski stresni poremećaj. U ratu sam ranjen gelerom u glavu, ali nisam mogao dobiti penziju ili invalidninu”, rekao je Šarić.

Kaže da je nekada imao 150 KM nadoknade za borce, ali kada je to ukinuto ostao je bez ikakvih primanja.

“Pijem lijekove za posljedice od rata. Imam suprugu i kćerku koja se školuje. Škola joj malo pomogne ali neću da imenujem. U prosjeku pređem 20 km dnevno da bi pronašao limenke i razne stvari koje mogu prodati, ljeti i do 30 km”, priča Šarić.

Ni kiša ili snijeg nisu prepreka Ramizu da pokuša zaraditi za život svoje porodice.

“Hodam i po kiši i po snijegu, noge mi budu mokre, ali šta ja tu mogu kad se moram boriti da preživim i taj dan. Pojedini gledaju, obećaju, ali zaborave, to su lažna obećanja”, rekao je Šarić.

Ističe da mu je danas jedan čovjek, koji nije želio biti imenovan, dovukao malo drva za ogrijev, ali da to neće potrajati cijelu zimu iako ima još malo i uglja koje je dobio kao donaciju.

Svako ko želi pomoći Ramiza Šarića može kontaktirati na broj telefona: 063/955-432.

Također, novac se može uplatiti i na bankovni račun.

Uplate iz inostranstva: BA391613000013680353

Uplate iz BiH: 1613000013680353 – Raiffeisen Bank

KOMENTARI:
Loading...