Bosna i Hercegovina nikada nije bila bliže Kini, Maleziji, Bahreinu, Indiji, Indoneziji, arapskim zemljama i brojnim drugim, kao što je to bilo jučer i danas zahvaljujući Sarajevo Business Forumu koji je sedmi put po redu održan u Sarajevu, a kao i prethodnih godina okupio je brojne delegacije, kako privrednika tako i predstavnika vlasti iz više od 20 zemalja svijeta.

Energetski sektor, ulaganje u infrastrukturu, turizam, poljoprivreda i hrana, obrazovanje, samo su neke od tema o kojima se govorilo tokom drugog dana Foruma.

BiH, kao što i sami znamo, ima veliki potencijal u energetskom sektoru, stoga i ne čudi što je veliki broj investitora zainteresovan baš za ulaganje u energiju.
Forum su danas zatvorili Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH i Amer Bukvić, direktor BBI banke, koji su istakli zadovoljstvo zbog uspješnosti Foruma.

– Vjerujem da će projekti o kojima se govorilo na Forumu zainteresovati investitore i da će nam se vrlo brzo obratiti kako bismo dogovorili na koji način će te investicije biti ostvarene, kazao je Bojić.

Kompleksan posao je bio organizacija ovog foruma, kazao je Bukvić, koji jej dodao kako nije bilo baš lako da se na jednom mjestu sastave čelni ljudi iz privatnog i javnog sektora 20 zemalja svijeta.

Odmah po završetku sedmog, počinju prirpeme za osmi SBF, najavio je Bukvić, te dodao kako se nada da će se finalizovati sve inicijative koje su započete.

KOMENTARI:
Loading...