5.8 C
Bosanska Krupa
Petak, 5 Marta, 2021

Baralija: Nisam osoba koja odustaje, borim se sve dok postoji ikakva nada

Povodom odluke visokog predstavnika Valentina Inzka da poništi prvi krug glasanja za izbor gradonačelnika Mostara oglasila se i jedna od kandidatkinja za ovu poziciju Irma Baralija. U uvodu svoje poruke izvinila se predstavnicima medija, jer nije bila u mogućnosti da se svima javi ili odgovori na poruke.

-Razumijemo da je OHR pravni tumač našeg Statuta pa je i očekivana njihova reakcija nakon u petak održane sjednice Vijeća i zaključka o javnom glasanju.

Bilo glasanje javno ili tajno mi nemamo problem reći kome dajemo povjerenje jer su naši razlozi jasni, utemeljeni na činjenicama i argumentima. I dalje smatramo da bi gradonačelnica iz BH bloka bila ne samo najkvalifikovanija za ovu poziciju nego i politički najbolja opcija za Mostar.

Nisam osoba koja odustaje, borim se sve dok postoji ikakva nada da postignemo naš cilj, tako da sam sretna što se ukazala ova druga šansa, ne samo meni nego i kolegama i kolegicama iz drugih stranaka da ovaj put, oslobođeni pritiska koji da sobom nosi javno glasanje, biraju drugačije i hrabrije.

I dalje vjerujem da #MostarMože, napisala je Baralija u svojoj poruci.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci