7.8 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 11 Aprila, 2021

Bandićev prijatelj: Šalili smo se, a onda se u trenutku sve promijenilo

Milanu Bandiću pozlilo je, kako se danas navodi, u kući njegovog prijatelja Sergeja Ivanovića. U bolnici je proglašen mrtvim nakon pokušaja reanimacije, a kao uzrok smrti iz Grada su naveli srčani udar.

Ivanović se sada oglasio o sinoćnjem događaju.

“U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo”, rekao je Bandićev prijatelj.

“S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s dr. Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, nepolitičkim temama, čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale”, kaže Ivanović za Jutarnji list.

Dodao je kako mu je teško govoriti o tome šta se događalo u tim minutama u subotu blizu ponoći jer je i dalje u šoku s obzirom na to da se sve događalo u sekundi i bez ikakve najave.

“Ne, Milan se nije žalio ni na šta, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tokom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući”, ispričao je Bandićev prijatelj Ivanović.

S njima je u društvu bio i doktor Gzim Redžepi.

Doktor Gzim Redžepi u razgovoru za Dnevnik.hr kaže da je bio na večeri s Bandićem u trenutku kad mu je pozlilo.

“Pozlilo mu je tokom večere, samo se srušio sa stolice. Ja sam započeo reanimaciju. Hitna je došla jako brzo, bio je živ kad je došla. Reanimacija je nastavljena u bolnici na Svetom Duhu, ali nažalost, nisu ga uspjeli spasiti”, kazao je doktor Gzim Redžepi koji inače radi na Pulmologiji na Jordanovcu.

Za komentar okolnosti Bandićeve smrti pitali su njegovog saradnika Pavla Kalinića. Jutros je, naime, u Nacionalu objavljen članak u kojem se prenose navodne Kalinićeve riječi da je Bandić bio u restoranu. Pavle Kalinić je to za Index demantirao.

“Nisam to rekao”, rekao nam je Kalinić na početku razgovora. Ustvrdio je kako je rekao da je “Bandić bio vanka, u kući jednog prijatelja nakon čega je prebačen u bolnicu Sveti Duh”.

“Čim sam čuo da mu je pozlilo, odjurio sam u bolnicu, nisam ni stigao do nje, a već su mi javili da je umro. Odmah sam krenuo k njegovoj ženi. Nisam htio da se dogodi ono što se nedavno dogodilo kad je sin pokojnog Zlatka Saračevića saznao iz medija da mu je otac preminuo”, rekao je za Index Kalinić.

Autor: Index.hr

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci