Ante Juričić Toni: Radio sam godinu na filmu “Brzi i žestoki”
Bh. 3D animator u svjetskim projektima

Filmski hit “Brzi i žestoki” nije jedini svjetski poznati projekt na kojem je Juričić radio.
– U nešto više od dvije godine, od kada sam u Vankuveru, imao sam priliku raditi na filmovima kao što su “Maleficent” i “Night at the Museum 3”. Trenutno radim na filmu koji se zove “Pixels”. To je komedija, u kojoj će uživati svi oni koji se sjećaju videoigara osamdesetih godina. Broj svjetskih umjetnika s kojima sam radio, stvarno je velik i radi se o vrhunskim talentima – govori Novotravničanin.

U filmu “Maleficent” glavnu ulogu ostvarila je Anđelina Đoli (Angelina Jolie).

– Nažalost, nisam imao direktnu komunikaciju s Đoli dok sam radio na tom filmu, ali sam svakog dana dobivao njene komentare putem mog supervizora. Sudeći prema tom iskustvu, rekao bih da Anđelina zahtijeva vrhunski kvalitet. To iskustvo rada na njenom filmu zaista mi je bilo jedno od bitnijih – ističe Juričić.

Svoj život u narednim godinama vidi na istoj poziciji.

– Nastavit ću se baviti ovim poslom te ću, nadam se, i ostvarivati uspjeh na mnogim holivudskim projektima – zaključuje Juričić.

Poslovne saradnje s kolegama

Juričić smatra da put ka uspjehu može biti veoma dug, težak i često naizgled neostvariv. No, da se može uspjeti, dokaz su mnogi umjetnici iz BiH, s kojima je Juričić u kontaktu.

– U stalnoj sam komunikaciji sa mnogim prijateljima, koji se bave sličnim poslom na različitim razinama. No, do konkretne poslovne sardanje još nije došlo – kaže animator.

Nedostaju prijatelji i porodica

Otkako se Juričić odselio u Kanadu, još nije imao priliku posjetiti rodni grad.

– Mnogo nam nedostaju prijatelji i porodica, ali htjeli bismo da obiđemo neke druge destinacije koje su nam prije bile nedostupne, tako da će posjeta BiH čekati još koju godinu.

Slobodno vrijeme pokušavam što više provesti sa porodicom, a kada odlučim neko vrijeme odvojiti za sebe, tada uživam u sviranju ukulelea ili kreiranju 3D ilustracija – govori Juričić.

KOMENTARI:
Loading...