U većem dijelu Bosne i Hercegovine proglašeni su zimski uvjeti za vožnju.

Zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravaju se vozači na poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Na dionicama Sarajevo – Rogatica (preko Romanije) i Trnovo – Foča (preko Rogoja), obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače.

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Zbog izvođenja radova u tunelu Oštrik na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 Sarajevo – Pale (u tunelu Kalovita Brda). Vozila se preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na M-14.1 Brčko – Lončari obustavljen je promet zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, prometuje se R-460 Brčko – Cerik, kao i lokalnim cestama i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na M-14.1 Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice) i M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC AMSBiH.

KOMENTARI:
Loading...